Geestelijk welzijn

Voor veel honden is actief bezig zijn een noodzaak. Dat honden bezigheden zoeken komt omdat dat in hun genen zit. De meeste hondenrassen zijn gemaakt om voor de mens te werken.

Dit werken voor de mens is echter voor de meeste honden op de achtergrond geraakt, de meeste honden worden gehouden als huisdier.

Wat natuurlijk niet wil zeggen dat onze huishonden niet meer willen werken, wij geven ze alleen de gelegenheid niet meer.De meeste onder ons hebben geen erf meer wat bewaakt moet worden, ook de kudde schapen die gehoed moet worden is zeldzaam geworden.

Wij kunnen onze honden natuurlijk wel op een andere manier geestelijk actief houden. Het is van dagelijks belang dat u de hersenen van uw hond blijft stimuleren, het zal de band tussen u en uw hond alleen sterker maken.

fietsen met Donna en Di½go 0141

Hieronder enkele voorbeelden;

Geef zijn eten eens niet in zijn etensbak, maar verstop het in huis, het zoeken en het vinden van zijn “prooi”, zijn een prima spel, waar hij ook nog eens voor beloond wordt!

Maak niet altijd het zelfde rondje tijdens de dagelijkse wandeling, probeer ook hier variatie in te brengen, andere omgeving, vreemde hondenluchtjes, super interessant voor uw hond.


Zwitserland_Crans_Montana_2008_116aWel een heel andere omgeving; Crans Montana in Zwitserland

vakantie_2010_Zeeland_079aPootje baden is ook weer eens wat anders!!    Burgh-Haamstede

snowfun_December_2009_026aSneeuw, koud: Nee hoor, voor mij mag het elke dag zo zijn! 

Tijdens de wandeling kunt u natuurlijk ook wat oefeningetjes met hem doen, zit, wacht, aandacht vragen ( let op! ) en na een oefening natuurlijk altijd belonen met wat lekkers.

Honden zijn van nature roedeldieren, komt u tijdens de wandeling geen honden tegen waar hij mee kan spelen, zou u met bekenden iets af kunnen spreken:U kunt lekker bijkletsen en de honden kunnen lekker spelen.


Don_Grub_of_Ninas_Mi_Kyim_12-06-2011_016Samen spelen is ook altijd leuk


De_hondjes_17-05-2009_023aWie kan er sneller? Siënna of Boris


Geef hem ook regelmatig een ander speeltje, als er een paar binnen zijn bereik liggen is voldoende, ruim de rest op en geef deze na een tijdje weer als afwisseling.

Er zijn ook plastic ballen te koop waar u wat snoepjes in kunt doen, door er mee te gaan spelen komen de snoepjes er mondjesmaat uit. Hij kan er uren zoet mee zijn.

snackbal 

Laat uw fantasie eens gaan, veel plezier!!